Reviews

default image

‘Drie jaar geleden had ik de wens om een tweede instrument te gaan spelen, naast de keyboards die ik al jaren bespeel. De saxofoon leek mij wel wat, maar waar begin je dan? Het stond daarom lang in de ijskast totdat mijn vrouw in augustus 2016 gewoon een proefles regelde bij Greg in ons dorp. Sindsdien ben ik zeer enthousiast geworden en gebleven. Dankzij Greg die zeer geduldig les geeft en je het tempo meegeeft wat je aan kunt, is elke les gewoon super leuk. Greg is een vakkundige muzikant die de lat telkens op de juiste hoogte weet te leggen waardoor je uitgedaagd blijft. Er is veel ruimte om te improviseren wat het spelen ook zeer aantrekkelijk maakt. Zelfs Gregs verhuizing van Zwaag naar Heiloo heeft mij niet weerhouden om de lessen gewoon bij Greg te blijven volgen.’

Marcel Jong september 6, 2018

default image

..Sinds kort heb ik saxofoonles bij Greg. Een bezielende leraar die stapsgewijs met je het instrument verkent en vanaf het begin je helpt je eigen techniek en stijl te ontwikkelen. Iedere keer als je een stukje verder komt is hij minstens zo enthousiast, waardoor je het gevoel krijgt echt samen bezig te zijn. Een muzikant en vakman in hart en nieren waarbij ik me erg thuisvoel en hoop nog jaren les van te krijgen"...

Peter Rechsteiner september 20, 2016

default image

Hallo allemaal,
Mijn naam is Linda Vlaar, ben 21 jaar jong en heb sinds begin september improvisatieles bij Greg. Sinds mijn zevende jaar ben ik op diverse instrumenten muzikaal aan de gang geweest, maar kreeg tot dan toe altijd les met bladmuziek. Dit was dus een totaal nieuwe ervaring voor mij.
Toen ik begon met improvisatieles moest ik wel even wennen. Ik leerde akkoorden kennen en moest opeens zelf de muziek creëren, terwijl ik het voorheen altijd van het blad las. Wat ik het leuke vindt aan improviseren, is dat iedereen zijn eigen stijl kan toepassen en er ook erg veel mogelijkheden zijn. In de lessen is een soort vaste structuur. Het is niet zo dat je alleen maar bezig bent met improviseren want je gaat ook aan de slag met onder andere: toonladders oefenen met de bijbehorende akkoorden, liedjes naspelen op gehoor, en werken aan je intonatie. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk als je na lang oefenen, je vooruitgang kan laten horen. Kort geleden zijn we met zn allen naar een studio geweest om een opname te maken. Vervolgens kreeg je een cd mee naar huis waar jou opname op stond. Dat was echt een hele toffe ervaring.

Linda Vlaar juli 18, 2016

default image

Voor iedereen die serieus bezig wil zijn met saxofoon spelen is Greg een echter aanrader!!!
Met veel enthousiasme en geduld leert Greg je alles over de saxofoon, over de theorie van de muziek en en de wereld van Jazz, Funk en Pop!!!
Ik ben erg enthousiast over de manier waarop Greg les geeft en ga elke week weer met veel plezier naar de les.

Desiree Burgman april 10, 2016

default image

Ik ben een student bij Greg Rosser. Geweldige leraar, leert alles aan mij en heeft heel veel geduld, meer dan ikzelf heb. Wanneer ik zeg dat redt ik nooit, dan zegt Greg jawel dat kun je wel, even doorzetten.  Dan gaat het inderdaad wel na een advies en tip van Greg. Ben al een jaar of vier en half op les bij Greg en heb er heel veel geleerd, en kan nog meer leren. Kortom ik ben heel tevreden met Greg.

Henny Dijkstra mei 20, 2011

default image

Wat ben ik blij dat ik les bij Greg heb genomen. Ik heb binnen een half jaar mijn improvisatie aan het publiek kunnen laten horen. Er moet nog heel wat geoefend en geleerd worden om mijn eigen stijl te ontwikkelen en ik heb veel waardering voor het geduld en vertrouwen van Greg tijdens de les. Hij benadrukt met name je eigen stijl en geeft aan wat de mogelijkheden zijn om je spel uit te ontwikkelen. De lessen gaan heel gestructureerd en opbouwend en is hierdoor volgens mij voor iedereen toegankelijk. It’s a work out sometimes! Maar dan leer je ook wat!

Yvonne van der Fluit maart 15, 2011

default image

Greg is voor mij degene geweest die de deur openzette voor jazz improvisatie. Na jaren niets aan muziek te hebben gedaan, had ik de altsaxofoon opgepakt. Nadat ik eerst de techniek onder controle had gekregen, was voor mij de volgende stap… improvisatie.
Voor mij was dit een gehele nieuwe manier om met muziek om te gaan. Eerder had ik alleen muziek van papier gespeeld.
Bij de lessen van Greg wordt het leren improviseren rustig opgebouwd, maar je leert direct al te spelen en denken in akkoorden. Daarna gaat de ontdekkingstocht verder met een bluesschema, en zo steeds verder en dieper in de akkoorden. Wat ik prettig vind is dat Greg goed luistert naar het tempo van leren wat je aankunt en wat je leuk vind.
De opbouw van de lessen is constructief en zijn altijd voorbereid en aangepast op je eigen kunnen. Greg is iemand die je steeds verder helpt, maar ook geduldig kan zijn als het even niet lukt .Zo krijg je een unieke kans om je eigen muzikaliteit, je eigen stijl, te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast blijf je op deze manier plezier houden in het thuis repeteren en het volgen van de lessen van Greg.
Elk jaar is er ook een workshop met de andere studenten, waarbij je de kans krijgt om met professionals te jammen of ingestudeerde improvisaties te doen. Het is heel leuk om te horen hoe de anderen studenten bezig zijn met hun eigen ontwikkeling, en hoe ver ze al weer zijn gekomen. Met een aantal studenten hebben we zelfs onze eigen cd gemaakt!

Pieter Wever juli 22, 2010