Reviews

Vanaf december ‘23 krijg ik saxofoon les van Greg. Het begon met een gratis proefles, waarbij ik een leen saxofoon mocht gebruiken. Daarna was ik verkocht. De manier van lessen is heel relaxed, waardoor je snel een band krijgt met Greg. Hij heeft de opbouw van het lesgeven op mij afgestemd waardoor je best snel resultaat ziet. Geen moment spijt gehad, maar je moet wel zelf blijven oefenen.

Johan Leering

februari 2024

default image

Greg is a great guy. Friendly and gentle. His lessons take you on a journey of musical discovery. The music in you, the relationship with your saxophone and the possibilities of the songs in the world played by you. Instead of focussing on notes and sheets, the ears, mouth, fingers and heart are trained to embrace the music.

Rogier Dijk mei 14, 2022

default image

Ik ben heel blij met Greg als Saxofoonleraar. Hij heeft een hele leuke schuur ingericht als studio. De lessen zijn open, je leest niet uit een boek, maar hij helpt je om op je gehoor af te gaan: een heel belangrijk aspect bij muziek, zeker als je ook op gevoel wilt spelen, zoals hij je dat leert. Dit onderdeel is heel goed van toepassing op de Jazz wereld, waar Greg veel van houdt en ik ook, maar het is overal natuurlijk handig bij.
Daarnaast leer je ook veel technieken, waarmee je mooier kan spelen en op vele verschillende manieren. Je leert in alle toonladders te spelen, dus je leert ook je handen te trainen bij verschillende grepen. 
Nu zijn we bezig met het analyseren en reconstrueren van liedjes, waarbij we ook luisteren naar hoe andere saxofonisten het doen. 
Ik zit nu al meer dan 1,5 jaar bij Greg op saxofoonles, en ik heb in deze tijd al heel veel van hem geleerd en kunnen verbeteren. En boven alles is het altijd gezellig en leuk om samen muziek te maken. (Hij speelt op zijn piano tijdens de lessen, maar als je het vraagt wil hij vast wel een liedje op zijn saxofoon spelen. Waar hij natuurlijk ook pro in is.)

Shenoa Boelhouwers december 2, 2021

default image

November 19, 2021

Mijn naam is Miebeth Mikkers, 63 jaar. Ik speel slaggitaar in een band en op een zeker moment wilden we een nummer (Long As I Can See The Light van Creedence Clearwater Revival) spelen waarin saxofoon wordt gespeeld. Jaren geleden heb ik wat les gehad en een beetje gespeeld, maar dit nummer wil ik wel graag goed neerzetten, (ook omdat we in de toekomst nog twee nummers met saxofoon willen gaan spelen), dus ben ik op zoek gegaan naar een saxofoon leraar.

Hoewel gericht op dit nummer, laat Greg je je techniek ontwikkelen door ook aandacht te besteden aan de basis. Vanaf les 1 waren de lessen zeer leerzaam en vooral ook inspirerend. Greg laat je je hele instrument verkennen met toonladders die voor dit liedje van belang zijn. Greg leert je spelen op je gehoor, zodat je geen noten hoeft te kunnen lezen om goed op je instrument te kunnen spelen. Liedjes, akkoorden, toonladders, improvisatie, het komt allemaal voorbij. Het heeft mij heel veel (zelf)vertrouwen gegeven. De andere bandleden vinden dat ik elke week beter word en dat ze ook merken dat mijn zelfvertrouwen groeit.

Ik vind dat Greg een hele goede balans vindt in het meedenken in het goed spelen van een specifiek nummer en technieken om je spel gemakkelijker te maken en hij motiveert om elke dag de saxofoon te pakken en de oefeningen uit te voeren. Ik wil Greg van harte aanbevelen aan iedereen die meer uit zijn instrument wil halen.

Miebeth Mikkers,

november 22, 2021

default image

‘Drie jaar geleden had ik de wens om een tweede instrument te gaan spelen, naast de keyboards die ik al jaren bespeel. De saxofoon leek mij wel wat, maar waar begin je dan? Het stond daarom lang in de ijskast totdat mijn vrouw in augustus 2016 gewoon een proefles regelde bij Greg in ons dorp. Sindsdien ben ik zeer enthousiast geworden en gebleven. Dankzij Greg die zeer geduldig les geeft en je het tempo meegeeft wat je aan kunt, is elke les gewoon super leuk. Greg is een vakkundige muzikant die de lat telkens op de juiste hoogte weet te leggen waardoor je uitgedaagd blijft. Er is veel ruimte om te improviseren wat het spelen ook zeer aantrekkelijk maakt. Zelfs Gregs verhuizing van Zwaag naar Heiloo heeft mij niet weerhouden om de lessen gewoon bij Greg te blijven volgen.’

Marcel Jong september 6, 2018

default image

..Sinds kort heb ik saxofoonles bij Greg. Een bezielende leraar die stapsgewijs met je het instrument verkent en vanaf het begin je helpt je eigen techniek en stijl te ontwikkelen. Iedere keer als je een stukje verder komt is hij minstens zo enthousiast, waardoor je het gevoel krijgt echt samen bezig te zijn. Een muzikant en vakman in hart en nieren waarbij ik me erg thuisvoel en hoop nog jaren les van te krijgen"...

Peter Rechsteiner september 20, 2016

default image

Hallo allemaal,
Mijn naam is Linda Vlaar, ben 21 jaar jong en heb sinds begin september improvisatieles bij Greg. Sinds mijn zevende jaar ben ik op diverse instrumenten muzikaal aan de gang geweest, maar kreeg tot dan toe altijd les met bladmuziek. Dit was dus een totaal nieuwe ervaring voor mij.
Toen ik begon met improvisatieles moest ik wel even wennen. Ik leerde akkoorden kennen en moest opeens zelf de muziek creëren, terwijl ik het voorheen altijd van het blad las. Wat ik het leuke vindt aan improviseren, is dat iedereen zijn eigen stijl kan toepassen en er ook erg veel mogelijkheden zijn. In de lessen is een soort vaste structuur. Het is niet zo dat je alleen maar bezig bent met improviseren want je gaat ook aan de slag met onder andere: toonladders oefenen met de bijbehorende akkoorden, liedjes naspelen op gehoor, en werken aan je intonatie. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk als je na lang oefenen, je vooruitgang kan laten horen. Kort geleden zijn we met zn allen naar een studio geweest om een opname te maken. Vervolgens kreeg je een cd mee naar huis waar jou opname op stond. Dat was echt een hele toffe ervaring.

Linda Vlaar juli 18, 2016

default image

Voor iedereen die serieus bezig wil zijn met saxofoon spelen is Greg een echter aanrader!!!
Met veel enthousiasme en geduld leert Greg je alles over de saxofoon, over de theorie van de muziek en en de wereld van Jazz, Funk en Pop!!!
Ik ben erg enthousiast over de manier waarop Greg les geeft en ga elke week weer met veel plezier naar de les.

Desiree Burgman april 10, 2016

default image

Ik ben een student bij Greg Rosser. Geweldige leraar, leert alles aan mij en heeft heel veel geduld, meer dan ikzelf heb. Wanneer ik zeg dat redt ik nooit, dan zegt Greg jawel dat kun je wel, even doorzetten.  Dan gaat het inderdaad wel na een advies en tip van Greg. Ben al een jaar of vier en half op les bij Greg en heb er heel veel geleerd, en kan nog meer leren. Kortom ik ben heel tevreden met Greg.

Henny Dijkstra mei 20, 2011

default image

Wat ben ik blij dat ik les bij Greg heb genomen. Ik heb binnen een half jaar mijn improvisatie aan het publiek kunnen laten horen. Er moet nog heel wat geoefend en geleerd worden om mijn eigen stijl te ontwikkelen en ik heb veel waardering voor het geduld en vertrouwen van Greg tijdens de les. Hij benadrukt met name je eigen stijl en geeft aan wat de mogelijkheden zijn om je spel uit te ontwikkelen. De lessen gaan heel gestructureerd en opbouwend en is hierdoor volgens mij voor iedereen toegankelijk. It’s a work out sometimes! Maar dan leer je ook wat!

Yvonne van der Fluit maart 15, 2011

default image

Greg is voor mij degene geweest die de deur openzette voor jazz improvisatie. Na jaren niets aan muziek te hebben gedaan, had ik de altsaxofoon opgepakt. Nadat ik eerst de techniek onder controle had gekregen, was voor mij de volgende stap… improvisatie.
Voor mij was dit een gehele nieuwe manier om met muziek om te gaan. Eerder had ik alleen muziek van papier gespeeld.
Bij de lessen van Greg wordt het leren improviseren rustig opgebouwd, maar je leert direct al te spelen en denken in akkoorden. Daarna gaat de ontdekkingstocht verder met een bluesschema, en zo steeds verder en dieper in de akkoorden. Wat ik prettig vind is dat Greg goed luistert naar het tempo van leren wat je aankunt en wat je leuk vind.
De opbouw van de lessen is constructief en zijn altijd voorbereid en aangepast op je eigen kunnen. Greg is iemand die je steeds verder helpt, maar ook geduldig kan zijn als het even niet lukt .Zo krijg je een unieke kans om je eigen muzikaliteit, je eigen stijl, te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast blijf je op deze manier plezier houden in het thuis repeteren en het volgen van de lessen van Greg.
Elk jaar is er ook een workshop met de andere studenten, waarbij je de kans krijgt om met professionals te jammen of ingestudeerde improvisaties te doen. Het is heel leuk om te horen hoe de anderen studenten bezig zijn met hun eigen ontwikkeling, en hoe ver ze al weer zijn gekomen. Met een aantal studenten hebben we zelfs onze eigen cd gemaakt!

Pieter Wever juli 22, 2010