Pieter Wever

juli 22, 2010

Greg is voor mij degene geweest die de deur openzette voor jazz improvisatie. Na jaren niets aan muziek te hebben gedaan, had ik de altsaxofoon opgepakt. Nadat ik eerst de techniek onder controle had gekregen, was voor mij de volgende stap… improvisatie.
Voor mij was dit een gehele nieuwe manier om met muziek om te gaan. Eerder had ik alleen muziek van papier gespeeld.
Bij de lessen van Greg wordt het leren improviseren rustig opgebouwd, maar je leert direct al te spelen en denken in akkoorden. Daarna gaat de ontdekkingstocht verder met een bluesschema, en zo steeds verder en dieper in de akkoorden. Wat ik prettig vind is dat Greg goed luistert naar het tempo van leren wat je aankunt en wat je leuk vind.
De opbouw van de lessen is constructief en zijn altijd voorbereid en aangepast op je eigen kunnen. Greg is iemand die je steeds verder helpt, maar ook geduldig kan zijn als het even niet lukt .Zo krijg je een unieke kans om je eigen muzikaliteit, je eigen stijl, te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast blijf je op deze manier plezier houden in het thuis repeteren en het volgen van de lessen van Greg.
Elk jaar is er ook een workshop met de andere studenten, waarbij je de kans krijgt om met professionals te jammen of ingestudeerde improvisaties te doen. Het is heel leuk om te horen hoe de anderen studenten bezig zijn met hun eigen ontwikkeling, en hoe ver ze al weer zijn gekomen. Met een aantal studenten hebben we zelfs onze eigen cd gemaakt!