Shenoa Boelhouwers

december 2, 2021

Ik ben heel blij met Greg als Saxofoonleraar. Hij heeft een hele leuke schuur ingericht als studio. De lessen zijn open, je leest niet uit een boek, maar hij helpt je om op je gehoor af te gaan: een heel belangrijk aspect bij muziek, zeker als je ook op gevoel wilt spelen, zoals hij je dat leert. Dit onderdeel is heel goed van toepassing op de Jazz wereld, waar Greg veel van houdt en ik ook, maar het is overal natuurlijk handig bij.
Daarnaast leer je ook veel technieken, waarmee je mooier kan spelen en op vele verschillende manieren. Je leert in alle toonladders te spelen, dus je leert ook je handen te trainen bij verschillende grepen. 
Nu zijn we bezig met het analyseren en reconstrueren van liedjes, waarbij we ook luisteren naar hoe andere saxofonisten het doen. 
Ik zit nu al meer dan 1,5 jaar bij Greg op saxofoonles, en ik heb in deze tijd al heel veel van hem geleerd en kunnen verbeteren. En boven alles is het altijd gezellig en leuk om samen muziek te maken. (Hij speelt op zijn piano tijdens de lessen, maar als je het vraagt wil hij vast wel een liedje op zijn saxofoon spelen. Waar hij natuurlijk ook pro in is.)